- Vi leser om et harmonisk og flittig hjem hvor enhver ekstra inntekt var svært velkommen.
- Bestefar har fortalt at hele familien limte fyrstikkesker om kveldene.
- Det var spennende å se hvor mange esker de klarte å lime i timen.
- Lett å følge med på den store gulvklokka .
De limte alltid flest den halvtimen som viseren gikk fra sekstallet og oppover.Det var nok tyngre for urverket, så viseren brukte litt lenger tid. Trivelig å synge til fyrstikkeske limingen!
Arbeidsgiveren var sannsysynligvis H. Jølsens fyrstikkfabrikk som lå i Ekebergdalen i Enebakk. Den var i drift fra 1866 til 1886 med noen avbrudd pg.a. branner. Det var også fyrstikkfabriker i Oslo.
Mamma Randi Ane sto for både dyrestellet og husstellet,. Hun hadde nesten alltid veven oppe. Anton fikk lov å hjelpe til både med renning, varping, sveiping og spoling. Vevingen måtte jo ta sin tid, men det ble regnet som en fritidssyssel. Moren vevde i mange år alt tøy de trengte, fra filleryer til dreielsduker.
Det var et umenneskelig slit både for moren og faren, men de holdt hjemmet sammen!
-
Ӂ, for et godt hjem!"
"Hver dag, når vi var samlet ved frokostbordet, holdt far andakt.
Mor var en god sanger og det ble sunget mye, også flerstemt.Noen ganger, helst i skumringen sommer- og høstkveldene sto vi ute på tunet og sang flerstemt".
Far Gudbrand holdt oppbyggelsesmøter rundt omkring i bygda. Da var familien med og bidro med understemmer til sangene.
Lillebror Kristian ble født i 1880. han tok over gården og ble grønnsakgartner. Han solgte også honning. Men på gravstenen hans står en annen tittel: Kirkesanger. Mamma hadde mye glede av å være med i et barnekor han ledet. De sang flerstemt.
Hanna Marie ble født julaften 1882. Hun ble tatt hånd om av sin mormor da hun var nyfødt, fordi hele familien hadde tyfus.
Storesøster, Hanna Constanse døde den 26. januar 1883 og ble begravet 7. februar.