onsdag, april 14, 2010

It is enough to ask the Father only for money for His work.

  • En mann etterlyste Elia's Gud og fikk svaret "Hvor er Gud's Elias?"
  • Jeg skal sakse litt av det jeg leste om India-misjonæren Amy Charmichael i dag.

Amy kom til India i 1895, 28 år gammel.

  • Da hun etter noen år offentliggjorde at barn ble solgt til templene i India og at hennes kall var å redde dem, møtte hun mye motstand. En kristen gruppe arbeidet for å få henne til å forlate misjonsmarken.
  • Amy likte å tale og å undervise. Etterhvert hadde hun blitt en ettertraktet forkynner. Hun kunne ha over 20 00 tilhørere. Nå måtte hun si nei til alle innbydelser: "If by doing some work which the undiscerning consider “not spiritual work” I can best help others, and I inwardly rebel, thinking it is the spiritual for which I crave, when in truth it is the interesting and the exciting, then I know nothing of Calvary love."
Etter noen år hadde hun ansvaret for 700 menneskers daglige behov. Gud sørget for dem. Her er hennes ord om økonomi:
  • "Det maskineri som kreves for å få inn penger, er komplisert og dyrt. Det vet alle som er ansvarlige for store foretak. Den andre måten (bare å spørre Faderen), er enklere, men ikke lettere. Den stiller sine egne krav. Man må bruke mye tid på knærne. Vi må ikke be Herren om å ta ansvaret for et arbeide han aldri har bedt sin tjener om å gjøre eller for arbeidsmetoder som ikke Han kan gå god for.
  • Den som vil følge denne veien må forberede seg på kutte sitt arbeide helt ned til grunnvoldene, ja til og med å rykke disse grunnvoldene opp, hvis det skulle komme til å vise seg at de er råtne, og å begynne på null, heller enn å bedrøve den Hellig Ånd."

Hvis vi ser på noen poster i halvårsregnskapet for barnehjemmet i Dohnavur, skjønner vi hvilke summer det kunne dreie seg om. I løpet av 6 måneder brukte de 46 130 l melk, 77181 egg, 54 060 appelsiner og 260 832 bananer.

  • Pennamal var Amys nærmeste venn og medarbeider. Amy skrev om henne: "Hun våget mye......dette arbeidet er hele tiden et kall til å våge."

Ingen kommentarer: