torsdag, mai 17, 2007

Madeleine Lyngmo Johansen

var en av de to som holdt morgenens 17.mai tale på Torp skole. Barna hadde forfattet talen selv: Mia: Hei og velkommen til 17. mai feiring her på Torp skole. Ja, nå har endelig dagen kommet, som alle gleder seg til. Men nå vil vi si litt om hvorfor denne dagen er så spesiell for Norge. På denne dagen for 193 år siden fikk Norge sin egen grunnlov på Eidsvoll..... Madeleine: Det var litt om hvorfor vi feirer 17. mai Vi synes at alle her i dag bør være glade for at grunnloven ble laget, fordi det er ikke alle barn i verden som har skoletilgang, mat og ikke minst et hjem. Alle er vi enige om at Norge er et fint land å bo i. På en slik 17.mai dag er det lett å juble og være glad. Men av og til er vi barna, -og kanskje voksne, redde inne i oss. Tanken på naturkatastrofer, forurensing og globaloppvarming skremmer oss. Stadig hører vi om trær som visner, fisk som dør og forurensing på beitemarker. Så alle her må tenke på å bevare landet vårt, sånn at våre barn og barnebarn får oppleve en slik fin 17. mai som oss. Gratulerer med dagen og nyt den fine 17.mai dagen vi har.

3 kommentarer:

Arvid sa...

Flott tale!

My Corner sa...

Torp skole har jammen blitt fin, bilder lyver jo ikke

Unknown sa...

25.07.2013. Skrevet av Pål Sandboe.
På søken etter opplysninger om tidligere slekt kom jeg over denne bloggen som beskriver Thea Allette og Sigurd Hagbart som man kanskje kan forstå at er mine oldeforeldre på farssiden. Navnet skrives for øvrig med (e) til slutt- Sandboe, jeg har aldri kjent til noen annen form. Jeg vil her legge til litt ytterligere informasjon:
Thea Alette og Sigurd Hagbart fikk altså 5 barn. Den eldste er Guttorm (min farfar). Det var han som drev elektrisk installasjonsforretning som ble hetende Kristiana elektriske Sandboe. Med seg hadde han også sin bror Sverre, som førte regnskap. Bedriften ble overtatt av min far (Arvid), som igjen solgte den videre da tiden var moden for andre gjøremål. Den Augustin ikke har fått tak i navnet på er altså Sverre. De fleste etterkommere er nok spredd på store deler av Østlandet, selv bor jeg på Bekkelaget, ikke på Granheim hvor mine 2 søstre og jeg er oppvokst, men litt høyere opp.
Thea Alette og Sigurd Hagbart er, så vidt jeg vet, begge gravlagt på Nordstrand kirkegård.