skip to main |
skip to sidebar
Noen forandringer har det jo blitt.
-
*****************************
- Bildet er tatt en påskemorgen.
- · Ungdommene har vært ute og sunget, som skikken var på denne dagen. Mamma fortalte ikke hvem de pleide å gå til. Kanskje var det til gamle og syke?
- Hvem kjenner flest av pikene på broen?
- Ja, for dere vet jo hvem som jobba på veien både sent og tidlig i den varme årsiden.
-
·
"Far laget mange veier som er i bruk den dag i dag" fortalte tante Anna. " Tuenveien, Klokkerudveien og mange fler. Med hans utdannelse kunne man kalle seg anleggsingeniør,"
- Birgit forteller at han også stakk opp mesteparten av den veien som går mellom Fetsund og Enebakkeset.(Rv.22 Fetveien).
Ja, slik bukter Fetveien seg i dag, før den svinger sørover mot Enebakkneset.Noen forandringer har det blitt. Veien er knyttet til den nye broa som ble åpnet i 1959. Men stort sett er det nok enda bestefar som har ansvaret for hvordan denne veien ligger i landskapet.
- Tuenveien ligger midt mellom Fetsund og Lillestrøm.Klokkerudveien ligger ca 1 km øst for Fetsundbrua. Den går nærmest parallelt med Fetveien og er ca 400 m. lang. Det sies at han fikk 30 øre dagen for innsatsen. Kanskje var det 30 øre i timen? En arbeidsformann i Ingeniørvesent i Kristiania tjente kr 5, 50 om dagen. Dagslønnen for en vegarbeider var kr. 4,38 . De hadde 10 timers arbeidsdager. Når det bare var mulig å arbeide i frostfri jord, ville årslønnen bli ca kr.720,5. I 1915 var årslønnen for en tjenestekar på landet kr. 374,- og i byen kr. 525.
2 kommentarer:
Det vel Elinor som står lengst til venstre. Så tror jeg nummer to fra höyre er en av söstrene hennes, men jeg vet ikke helt hvem som er hvem (av söstrene, altså). Men det er ikke Anna i hvert fall, kanskje Ingeborg?
Du hsr rett! Nummer to fra høyre er tante Ragnhild.
Legg inn en kommentar