torsdag, januar 11, 2007

Herre! Se, han som du elsker er syk!

Jeg trenger litt hjelp til forbønn igjen. Nå er det William som er syk. Han heter Okech til etternavn og er coordinator for 50 søndags- skoler i Kenya. Jeg har aldri kjent noen som er så glad i Jesus som ham. Hver uke underviser han grupper av søndagsskolelærere i månedens tekster. De er veldig begeistret for bevegelsessanger og lærer gjerne nye. Gi meg flere! Jeg grov-oversetter og sender det videre. Gode barnesangene er fin forkynnelse, huskes og gir glede! William har ansvaret for de søndagsskolene som ligger i slettelandet ved Victoriasjøen syd og øst for Kisumu. Det er et område med store problemer,* men han nevner dem aldri. Hverdagen bare er slik. Be for ham! Da han ble valgt til distriktsleder for søndagsskolene i oktober 2005, hadde han vært pastor i noen år. William nærmer seg de 50 og har i lange perioder vært plaget av smerter i bena. Da ei misjonær fortalte at han i tillegg var blitt svært tungpusten, ba vi ham å ta en ny tur til legen.Det viste seg at han har en svulst i maveregionen. De tappet ham for mye vann fra bukhulen ved første sykehusopphold og ga ham noe medisin. Han følte seg mye bedre en stund,men det blir operasjon nå på tirsdag den 16ende. Be for ham! Kenya trenger slike åndelige ledere i denne tøffe tiden. *Distriktet er like stort som Vestfold. 60 % av de ca 800.000 innbyggerne er under 18 år. I distriktet har over 15 % av befolkningen HIV/aids og antallet med flokker av foreldreløse barn bare vokser. Det er mange storesøstere som ikke ser noen annen råd enn å selge kroppen sin, slik at det kan bli mat på bordet og utdannelse for de mindre søsknene. Flere og flere tenåringsjenter vil møte denne harde virkeligheten.

1 kommentar:

My Corner sa...

Ja, det er en annen virkelighet utenfor Norges grenser. Apropos grenser, når kristendommen går tilbake töyer vi grenser mer og mer her i Norge også, med de resulteter det gir. Derfor, gjör det lille du kan!
"Hösten er stor og arbeiderne få, be derfor hösten Herre DRIVE arbeidere ut til sin höst!" Du har i din tid gjort en fenomenal innsats i Kenya, Åse, og Gud vil lönne deg for det. Vi behöver mange som deg!